Meestgestelde

vragen en antwoorden

Hieronder vinden jullie de meestgestelde vragen en antwoorden. Staat jullie vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Hoelang duurt het voordat we de foto’s ontvangen?

Wij streven ernaar om de foto’s binnen 1 maand te leveren op USB.

Hoeveel tijd moeten we rekenen voor de fotoreportage?

Gemiddeld nemen bruidsparen anderhalf uur de tijd voor hun fotoshoot. Wij zeggen altijd dat jullie minimaal 1 uur tijd vrij zouden moeten maken voor een fotosessie. Hoe meer tijd jullie inplannen voor de fotoshoot des te meer kunnen we natuurlijk doen. De reistijd van en naar de fotolocatie moeten jullie er nog wel bij rekenen.

Hoelang blijven jullie minimal op onze bruiloft?

We vinden het geweldig om de hele dag te blijven voor een compleet plaatje van jullie bruiloft af te leveren. Maar we starten bij 6 uur aaneengesloten fotografie, deze tijd hebben we minimaal nodig om voor jullie een originele en bijzondere bruidsreportage te maken.

Zouden jullie ook 2 uur kunnen fotograferen op onze bruiloft?

Nee, tenzij jullie de gok willen nemen door een maand voor jullie bruiloft contact met ons op te nemen. Helaas is er dan wel een hele grote kans aanwezig dat we al geboekt zijn. Vrijdagen en Zaterdagen zijn het snelst geboekt. Doordeweeks hebben we minder boekingen en is de slagingskans groter. Wij raden aan om een fotograaf maximaal een half jaar voor jullie bruiloft te boeken om teleurstellingen te voorkomen.

Doen jullie ook gewone fotoshoots?

Ja, wij doen ook loveshoots en soms als jullie een geweldig idee hebben zijn we ook beschikbaar om samen een ander soort fotosessie te doen.

Wat is een highlight album?

Een Highlight Album is een klein album die je gemakkelijk mee kan nemen in je handtas, het bevat 10 foto's. Wanneer jullie voor een weddingdeal kiezen komt het highlight album te vervallen.

Hebben jullie een fotostudio?

Ja. Wij hebben een kleinschalige fotostudio in Amsterdam waar wij onze bruidsparen ontvangen voor een eventueel kennismakingsgesprek. Wij gebruiken de fotostudio zelf ook als kantoorruimte en doordeweeks worden hier voornamelijk fotoshoots gedaan door andere fotografen zodat wij ons totaal kunnen richten op het fotograferen van bruiloften, bewerken van jullie foto’s en het maken van de fotoalbums.

Hoe werkt de betaling?

We vragen een aanbetaling van 200 euro wanneer jullie ons definitief boeken. Daarmee zetten we jullie bruiloft definitief vast vanuit onze kant en ook vanuit jullie kant. De rest van het bedrag kan tot 1 maand na de bruiloft betaald worden. De foto’s worden pas geleverd wanneer de betaling compleet is. Voor het album krijgen jullie een aparte factuur tenzij jullie 1 van de weddingdeals kiezen.

We willen zowel een album als de foto’s op USB, kunnen we de foto’s vast eerder krijgen dan het album?

Dat kan, jullie krijgen de foto's alvast eerder geleverd via een downloadlink. We kunnen het geheel ook als 1 pakket leveren.

Is het een mogelijkheid om gespreid te betalen voor een bruiloft?

Deze mogelijkheid is wel aanwezig mochten jullie geen andere uitweg zien. De USB met hoge resolutiefoto’s worden wel pas geleverd wanneer het volledige bedrag is afgelost.

Met welke apparatuur werken jullie?

Wij maken gebruik van Nikon en investeren vaak in nieuwe apparatuur.

Wanneer kunnen we ons album verwachten?

2 weken na de levering van jullie foto’s krijgen jullie het ontwerp van de lay-out toegestuurd als een PDF via de email.

2-3 maanden na jullie bruiloft kunnen jullie het album al ontvangen. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe snel jullie een akkoord geven.

Wat doen jullie verder met onze foto's?

In principe maken we voor al onze bruiloften een Online Gallery waar een Selectie mooiste foto's worden gepresenteerd die jullie met jullie familie en vrienden kunnen delen. Daarnaast maken we een Blog zoals gezien word op onze website en zullen we een aantal foto's delen die op onze eigen Social Media gebruikt worden want zo houden we onze aanstaande bruidsparen up-to-date. Grote kans dat jullie ons ook via die weg hebben leren kennen. Als er Foto's kans maken op een Award dan krijgen jullie daar natuurlijk bericht over. Indien we jullie foto's voor andere doeleinden willen gebruiken dan doen we dat uiteraard in goed overleg en met toestemming van jullie. 

Nemen jullie zelf eten mee of zullen wij dat voor jullie regelen?

Als we goed eten en drinken dan kunnen we optimaal presteren.Een hapje tussendoor, mee snoepen van de taart indien er nog over is en een kleine maaltijd in de avond is voor ons als benzine is in een motor.Uiteraard hoeven we niet van jullie 3 gangen diner gebruik te maken, een bandmaaltijd is voor ons meer dan voldoende.

Wat hebben jullie voor werkkleding?

In principe hebben wij zwarte werkkleding met ons logo op de rug maar uiteraard houden wij rekening met jullie wensen en kunnen rekening houden met jullie thema.

Bewerken jullie de foto’s?

Ja wij bewerken al onze foto’s en schenken aan elke foto individuele aandacht. Fotobewerkingen zoals kleurcorrecties, intensiteit, scherpte e.d. We blijven wel altijd dicht bij de realiteit zodat de foto’s natuurlijk en in evenwicht zijn. We willen een “echt” plaatje laten zien daarom zullen we geen mensen uit de foto’s wegshoppen of juist toevoegen aan de foto ook maken wij geen gebruik van trendgevoelige filters.

Kunnen we ook groepsfoto's laten maken?

Tuurlijk kan dat, doordat we met zijn tweeen zijn kan 1 fotograaf de foto's van de zijkant maken waardoor jullie ook tijdens dit "poseer momentje" losse en ongenschijnlijk ongeposserde foto's krijgen.

Is het mogelijk dat we jullie een paar uur tussendoor naar huis sturen?

Nee en ja. Het enige moment dat wij ons voor een paar uur tussendoor willen verwijderen van jullie bruiloft is tijdens het diner. Dit doen wij tegen een kleine vergoeding, en eten ergens anders een hapje in de omgeving. Maar het liefst zouden we het diner natuurlijk ook fotograferen. Ook tijdens het diner zijn er veel momenten die wij graag op de foto zetten. Denk hierbij aan de speeches, de verschillende gerechten die worden geserveerd , de leuke sfeer en de gedekte tafels. 

Kunnen we in de avond een slideshow laten zien van de dag aan onze gasten?

Ja, dat kan! Zolang jullie zelf voor een laptop met usb ingang zorgen kunnen we de slideshow hierop af laten spelen. Eventueel afspelen op een goede beamer en scherm zouden nog indrukwekkender zijn voor de feestende gasten. (veel locaties bieden dit tegenwoordig ook aan) 1 van ons maakt de slideshow tijdens het Diner waardoor geen moment gemist wordt.

Wat gebeurd er als 1 van jullie ziek is?

Gelukkig zijn we niet zo snel ziek en het scheelt natuurlijk dat we met z’n tweeën zijn. Hierdoor hebben jullie altijd een back-up fotograaf. Afhankelijk van de aard van de ziekte zullen we gewoon allebei aanwezig zijn. Voor een griepje blijven we natuurlijk niet in bed! Mocht het overmacht zijn zoals een gebroken arm of been waardoor het erg lasting word om te fotograferen dan hebben we nog een geweldig netwerk van andere topfotografen waar we eventueel een beroep op kunnen doen.

Jullie zijn toch met z’n tweeen, kan 1 van jullie de gasten opwachten in een fotocorner en bij binnenkomst fotograferen?

Wij willen het liefst foto’s maken van jullie gasten terwijl ze zich op hun gemak voelen en het niet eens door hebben. Maar uiteraard is dat mogelijk. 1 van ons kan dan foto's maken van de binnen druppelende gasten zodat jullie zeker weten dat de meeste mensen vast op de foto zijn geweest. Het spontane effect is wel geheel weg zodra we mensen moeten opwachten en geforceerd moeten vragen om even in de camera te lachen. Maar het kan leuker aangekleed worden met probs e.d. zodat het geheel misschien iets losser oogt. Wij hebben het al vaker meegemaakt dus we kunnen jullie hier prima in adviseren

Kunnen jullie ook de hele dag blijven?

Wij hanteren een maximun aantal uur van 12 aan een gesloten uren aan. Uiteraard is het mogelijk om langer te blijven zolang het nog maar verantwoord is om terug te rijden. Indien jullie ons er al bij het ontbijt bij willen hebben tot aan het verlaten van het feest dan kan het alleen als er een overnachting in de buurt van de trouwlactie geregeld kan worden.

Wij gaan trouwen in het buitenland, kunnen we jullie alsnog boeken?

Met alle liefde!!! Wij vinden het ontzettend leuk om jullie destination wedding vast te leggen! En samen met jullie bijzondere en kenmerkende foto’s te maken in het land van jullie bruiloft.
 Mail ons jullie ideeën en wensen. Wij rekenen wel een reële onkostenvergoeding voor onze reis en verblijfskosten. Deze houden we uiteraard zo goedkoop als mogelijk. De richtprijzen kunnen jullie vinden in de prijslijst.

Benieuwd naar onze beschikbaarheid? Neem snel contact met ons op om jullie trouwdag te reserveren.