menuclose

English version click here

LestBeOpen fashion event Amsterdam

 

LetsBeOpen is een stichting die zich al 13 jaar inzet voor vrouwen die gevoelens hebben voor andere vrouwen. Ze organiseren projecten en evenementen waar openlijk gepraat kan worden over hun gevoelens. Op positieve wijze kunnen lesbische, bisexuele en open-minded vrouwen elkaar vinden, ontmoeten en openlijk discussiëren over onderwerpen. Naast de evenementen die worden gehouden heeft de stichting een website van LetsBeOpen. Dit is een interactief platvorm waarbij iedereen zich inzet voor openheid, acceptatie en tolerantie.

 

Rose en ik zijn ook al jaren bekend met LetsBeOpen. Zo hebben wij voor het fashion event in Pakhuis de Zwijger de fotografie van het evenement Tomboy vs Lipstick lesbienne mogen verzorgen. Vrouwen werden gevraagd zich via hun website op te geven om als model over de catwalk te lopen in een stoere outfit en ook in een vrouwelijke outfit. Met het contrast tussen de twee verschillende outfits wilden de organisatoren het type stereobeeld van de lesbienne als mannelijke tomboy doorbreken. Lesbische vrouwen zijn tegenwoordig niet alleen maar stoer en mannelijk maar ook sexy en vrouwelijk. Na de catwalk was er een panel bestaande uit catwalk coach en full-size model Mireille Bruin, mode-journaliste Aynouk Tan, tomboy BB en lipstick girls uitgebreid over onderwerpen gesproken.  Wij mochten met de fotografie een sfeer verslag van de avond maken en de verschillen laten zien tussen de modellen in een vrouwelijke outfit en een stoere outfit. Weg met de vooroordelen!

LetsBeOpen fashion event AmsterdamLetsBeOpen fashion event AmsterdamLetsBeOpen fashion event AmsterdamLetsBeOpen fashion event AmsterdamLetsBeOpen fashion event Amsterdam

World White Weddings

Fotografie + sfeerfilms