menuclose

Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend

 

English version click here

Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend. Het mag van de daken worden geschreeuwd, jullie gaan trouwen! Vervolgens komen er een hoop vragen op je af. Wanneer gaan we trouwen? Waar gaan we trouwen? Hoe groot word onze bruiloft? Waar halen we de ringen vandaan? Waar koop ik mijn trouwjurk?, wie verzorgt de bloemen?, moeten we een DJ of een bandje laten spelen? En hoelang blijft onze bruidsfotograaf eigenlijk. Goede vraag, hoelang heb je eigenlijk een fotograaf nodig voor de verschillende onderdelen van jouw bruiloft? Dit is het eerste deel van  een serie met tips die de komende 6 weken op onze blog verschijnen en is geschreven vanuit onze persoonlijke ervaringen tijdens bruiloften in het verleden.

 

Foto’s van je haar en make-up en de sfeer in huis = ongeveer 30 minuten.

Vaak zit je als bruid al heel vroeg in de haar en make-up. Wij hoeven natuurlijk niet vanaf het eerste moment aanwezig te zijn als dit prijstechnisch niet mogelijk is.  Soms kunnen we deze fotograferen voor het aankleden, maar dit kan natuurlijk ook gebeuren na het aankleden. Vaak zul je nog even een laatste “touch up” doen voordat je jouw aanstaande voor het eerst gaat zien. Even een laatste gloss op je lippen en wat spray in je haar.

 

Details en het aankleed ritueel: ongeveer 60 minuten

Wij vinden het altijd heel erg leuk om de dag te beginnen bij het aankleden van de bruid en bruidegom. Als jullie een set aparte foto’s willen van de details zoals de jurk, schoenen, juwelen en de trouwringen. Dan kunnen jullie daar 60 minuten voor rekenen. Dit zijn dan niet zomaar simpele foto’s maar deze worden op een artistieke manier gefotografeerd nog voordat je de jurk aanhebt. Als je eenmaal je jurk of pak aan hebt kunnen we deze foto’s namelijk niet meer maken.  Afhankelijk van de jurk ben je ongeveer een kwartier bezig om je aan te kleden en voor te bereiden op de komst van de bruidegom. De juwelen gaan aan en de laatste dingetjes worden geregeld tot het moment dat je aanstaande je voor het eerst ziet. Wat ook een mogelijkheid kan zijn is dat 1 van ons de dag kan starten bij de bruid, terwijl de ander de dag start bij de bruidegom. Deze foto’s zijn extra speciaal zeker omdat jullie de dag eigenlijk altijd op twee verschillende locaties starten. In veel gevallen zijn de trouwringen en het boeket ook al in het bezit van de bruidegom. Zo missen we geen moment!

 

Ik hoop dat deze informatie jullie misschien een beetje heeft kunnen helpen.

Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend

Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend Tips deel 1 bruidsfotografie De ochtend

World White Weddings

Fotografie + sfeerfilms