menuclose

Tips Deel 2 Bruidsfotografie Het Ophaal moment

English version click here

Het ophaalmoment = 15 tot 30 minuten

Wij houden van dit moment! Die eerste blikken die worden gedeeld tussen de bruid en bruidegom zijn onbetaalbaar! Een fotomoment dat wij ook graag op de foto zetten. Dit moment zien we bij elke bruiloft weer op een andere manier.

Soms wordt dit privé gehouden met alleen het bruidspaar in de slaapkamer of natuurlijk in het bijzijn van de hele familie tijdens een trapscéne.

Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken. Het moment van ophalen is ontzettend persoonlijk en bijzonder. En voor iedereen weer van heel andere waarden.  Dus een belangrijk punt om vast te laten leggen door de fotograaf.

 

Het ophalen van de bruid vanuit ouderlijk huis

Nederlanders houden graag vast aan bepaalde tradities die voornamelijk voortvloeien uit de normen en waarden die mee zijn gegeven vanuit huis. Ouders vinden het een mooi gebaar om hun dochter vanuit huis weg te geven. Deze traditionele opvatting over het ophaalmoment blijft daardoor eigenlijk in stand gehouden. Want zo ging het “vroeger” ook. Zij werden op hun beurt vroeger ook weggegeven vanuit het ouderlijk huis. Vroeger was het weliswaar anders, in veel gevallen woonde de bruid nog bij haar ouders en na het huwelijk zou ze pas met haar man intrekken in een woning.  Tegenwoordig is dat heel anders, de meerderheid van de bruidsparen is al lang uit huis en heeft al een tijdje samen gewoond voordat zij de stap nemen om te gaan trouwen. Lief en meedenkend als wij Nederlanders zijn houden veel van ons deze traditie dus symbolisch in stand voor onze ouders.

 

Dit houd in dat de bruid al de avond voor de bruiloft bij haar ouders slaapt en door de bruidegom opgehaald word bij het ouderlijk huis. De bruidegom komt in de trouwauto aanrijden en zal aanbellen de bruid of de vader van de bruid doet de deur open.  Soms zijn er mogelijkheden aanwezig voor een trapscéne, de bruidegom staat in de woonkamer of gang en ziet de bruid naar beneden komen lopen. Vervolgens overhandigt hij het bruidsboeket.  Dit is een heel gebruikelijke traditie in Nederland.

Maar wat als jullie niet aan deze tradities gehecht zijn ? En wat als jullie een prachtige moderne witte bruiloft hebben, en jouw ouders hebben een mahonie houten inrichting die eigenlijk niet past bij het thema van jullie bruiloft? Wat als de ouders van de bruid 60 km van jullie vandaan wonen? In deze gevallen word er dan vaak gekozen om het ophaal moment vanuit jullie eigen huis te doen. Als bruidsfotograaf zien wij heel veel verschillende huizen en het overgrote deel van de Nederlandse woningen hebben vaak kleine gangen, ze zijn vaak donker, en bezitten in de meeste gevallen een dichte krappe trap. Hoe kleiner en donker de ruimte is, des te lastiger word het voor de fotograaf om een mooi, origineel en eventueel artistiek beeld vast te kunnen leggen vanuit meerdere hoeken. Elke professionele bruidsfotograaf zal over de materialen moeten beschikken om dit toch zo goed als mogelijk op te lossen, maar vaak zijn daar leuke en simpele alternatieven voor te bedenken die dit moment een hele andere uitstraling kunnen geven.

 

First Look

Een overgewaaide trend uit Amerika bij het ophalen van de bruid is de first look. Een frisse, spontane en moderne kijk op het ophaalmoment.  Het voordeel is dat er meer ruimte en licht aanwezig is, om dit moment van alle kanten op een mooie maar vooral originele manier vast te leggen. Omdat wij met 2 bruidsfotografen zijn kunnen we dit vanuit verschillende perspectieven fotograferen.  Alleen of met al jullie familieleden.

Voor de fotograaf en uiteindelijk ook voor jullie eigen eindresultaat is het natuurlijk een nog mooier plaatje voor in het Album. Wij denken graag met jullie mee over de mogelijkheden.

Tips Deel 2 Bruidsfotografie Het Ophaal moment

Tips Deel 2 Bruidsfotografie Het Ophaal momentTips Deel 2 Bruidsfotografie Het Ophaal momentTips Deel 2 Bruidsfotografie Het Ophaal moment

World White Weddings

Fotografie + sfeerfilms